22/10 Vilket bröllop vi skapade :-)

2/9 Dagen då vi gifte oss!! Lite av målet när jag skrev vårt första blogginlägg var ju att detta skulle bli en blogg där man kunde följa vår planering för vår stora dag samt med en del inslag av mat, vin, recept och andra saker som vi gillar. Tyvärr så är sommarperioden så hektisk för oss arbetsmässigt men i år så planerade vi ju även vårt eget bröllop :-) Ska i korthet ta er igenom dagen och berätta saker som jag tror betydde mycket för att vår fest blev så bra som vi faktiskt önskat. Vi bestämde oss tidigt för att vårt bröllop skulle bli ett rätt stort bröllop då vi har stora släkter och många vänner, man får inte så många chanser att samla alla dessa i livet. Problem som uppstår med det beslutet är att det kan bli svårt att hitta en lämplig lokal samt att kostnaden självklart ökar en hel del. Vi fick en begränsning på lokalen då vi max kunde vara 140 sittande till middagen ( tror vi blev 142.... ). Vi beslöt oss då att göra en öppen inbjudan till festen efter middagen, för dem som ville komma men som vi tyvärr ej kunnat bjuda. Vi använde oss av Kröns trädgård i Älmsta och därför så fick vi lösa transporten från kyrkan och hem på natten med inhyrda bussar ( efterfest folket fick även dem en buss upp till festlokalen ). Ett klokt beslut var att vi gifte oss redan klockan 13.00 på dagen och att vi då kunde sitta till bords redan vid 17-tiden ( efter lite mingel medans vi tog foton och brudskål m.m ). Toastmadame och toastmaster hade under kvällen ett tufft jobb med att försöka hålla tiderna då vi sagt att middagen skulle vara klar vid klockan 21, när efterfestbussen skulle anlända ( då serverades kaffe och tårta, men då togs borden undan så fika fick man göra på andra platser ). Exakt vad vi åt, det ska jag skriva i mitt nästa blogginlägg om ett par dagar :-). 21.00 Tårta, kaffe och avec och vid 21.30 skulle det vara klart för dans och fest med all kär släkt och fantastiska vänner. Vi höll detta hyfsat bra och det gjorde att vi faktiskt han dansa, prata och parta med alla. Många gånger drar en middag ut på tiden och festen kanske kommer igång först 1 timme innan lokalen måste utrymmas, därför tycker jag man ska försöka tänka på det. Presentöppningen valde vi att skjuta på till frukosten som vi bjöd våra gäster på dagen efter ( tror dem flesta dök upp även på den ), vi bjöd på äggröra, bacon, färskt bröd, frukt, fil, yogurt m.m. Detta var också ett fantastiskt sätt att hinna träffa gästerna och sammanfatta vad som hänt dagen innan, har ni möjlighet så rekommenderar jag detta ( köper ni mat av oss så kan vi även leverera frukost så klart ). Jag kommer som sagt att skriva fullständig meny om ett par dagar, men återkommer säkert med mer minnen från vårt bröllop också.

Kram på er Herr Grann Wahlgren

22 Oct 2017

Kontakta oss!
[email protected]
eller 070-311 75 84!

 


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)