Julmaten
Hej hopp,
Just nu kretsar mycket runt julmaten och julborden i vår värld. Julklappar och gran kommer i vanlig ordning att få vänta in i det sista. Förstår att många väljer att köpa en hel del till sina julbord hemma ( tar ju tid bara att handla allt man behöver), då kan man istället lägga tid på att göra en, två eller fler favoriter och få dem riktigt bra. Vi har på våra julbord i år fått enormt med beröm för våra köttbullar, vilket är riktigt roligt så klart. Hur vi gör dem?? rätt enkelt och traditionellt faktiskt. Vi blandar nötfärs och fläskfärs ( c:a 60/40 ), vi lägger ströbröd riven lök och lite grädde i en skål och låter svälla i tio minuter innan vi lägger i färsen, dijonsenap, salt och peppar. Blanda väl, provstek så kryddningen är där ni vill ha den, sen är det bara trilla köttbullar. Ett litet tips till, gör dem i ugnen ( 150-175gr i c:a 4-5min ) så steker ni dem precis innan dem ska ätas i stekpanna med smör för den goda smakens skull. Finns många exempel på kryddningar med anjovis, kryddpeppar m.m men vi vill ha en saftig klassisk köttbulle hos oss, men jag hoppas alla vågar krydda precis så som dem själva vill.
Vid tagentbordet, Pelle
Andra inlägg
- Bröllopsmenyn
- 22/10 Vilket bröllop vi skapade :-)
- 2/7 Högsäsong del 1 klar :-)
- 6/5 Vovven fyller år, korvtillverkning, grillning, sommar
- Inbjudningarna skickade......
- Lokal, inbjudningar och en känsla av panik över vad som är kvar att göra.
- Nytt år, ska man lova att komma i bröllopskläderna då.....
- Plexus vänner, dagens lunch, julmat och bröllopsplanerna
- Nytt i matsalen, julbord & julgalej