Bröllopsmenyn
Vad var det nu vi bjöd på när vi själva valde att gifta oss, och hur tänkte vi?? Vi var som sagt många gäster på en liten yta, samt med erfarenhet av att jobba på platsen så hade den mängden gäster enklast hanterats med en bufféservering.... Men både jag och Sandra gillar att få maten serverad på tallrik, och detta var ju våran fest.... Så många gånger man har sagt till blivande brudpar att det är ni som bestämmer, det är ju eran dag.... Ändå faller man i samma fälla och tänker mer på "alla andra" än vad man tänker på sig själva. När det väl var beslutat så blev vår meny enligt följande.
Dryck till brudskål Prosecco med brudparets egen fläderblomssaft
Snittar Thaigravad lax med rotfruktsnudlar och soja, serveras canapéskedar Canapé med skagenröra/pepparrot Chevrécremé på kavring med plommon/valnötsmarmelad
Förrätt Jordärtskockssoppa med halstrad pilgrimsmussla, havskräfta, friterad jordärtskocka, krondill, gräslök & rostad pumpakärnsolja Dryck: Riesling
Mellanrätt Ingefärsshot med chili & lime
Varmrätt oxfile med mustig rödvinssky, potatis & rotselleripure, rökt sidfläsk från Musko rökeri, grillad salladslök och vitlöksfrästa kantareller ( a´la Boueff Bourgogne ) Dryck: Zinfandel
Dessert Champangesorbé med limesocker
Tårta Fläderblomsmousse, passionsfrukt, björnbär från Roslagsbagaren Dryck: Kaffe, Roslagswhiskey samt punch från Norrtelje brenneri samt bailys
Vickning Egentillverkad korv med roslagsbagarens surdegskorvbröd och surkål samt vår egna whiskeysenap
Bröllopsbrunchen äggröra, bacon, smoothies (morot & spenat), fil, yoghurt, färska bär (jordgubb, hallon, blåbär), flingor, skuren frukt (annanas, melon, apelsin, kiwi, grapefrukt) hårt och mjukt bröd, pålägg (ost, skinka, leverpastej) smörgåsgurka, gurka, sallad, tomat, ägg, kaviar, juice, kaffe, te, “återställare” (novalucol, resorb, värktabletter, halstabletter, minttabletter, flour som står i en stor skål mousserande med och utan alkohol. Ställ på ett bord i champangekylaren med glas brevid. Duka borden med de löparna vi hade på bröllopsmiddagen
En fantastisk meny som jag gärna rekommenderar :-)
Kram på er alla
Herr Grann Wahlgren
Andra inlägg
- 22/10 Vilket bröllop vi skapade :-)
- 2/7 Högsäsong del 1 klar :-)
- 6/5 Vovven fyller år, korvtillverkning, grillning, sommar
- Inbjudningarna skickade......
- Lokal, inbjudningar och en känsla av panik över vad som är kvar att göra.
- Nytt år, ska man lova att komma i bröllopskläderna då.....
- Julmaten
- Plexus vänner, dagens lunch, julmat och bröllopsplanerna
- Nytt i matsalen, julbord & julgalej